Cirk La Putyka pro potěšení klientů pečovatelských služeb a dalších izolovaných seniorů

Institut sociální práce, z.s., velmi rád zprostředkuje všem doma osamělým seniorům bohulibý projekt Cirku La Putyka, uměleckého uskupení herců, muzikantů, akrobatů, tanečníků a sportovců, kteří se věnují žánru „nový cirkus“.

„Jsem Saša Rašilov a zdravím vás, milí seňóři a seňorky, milé babičky a milí dědečkové…,“ zní v úvodu traileru ke komponovanému audiopořadu s názvem (La)dění. Ten vznikl v době nouzového stavu během koronavirové pandemie a je určen seniorům izolovaným, ať už v pobytových zařízeních nebo doma, s úmyslem zprostředkovat jim trochu potěšení, radosti a hlavně ujištění, že v tom nejsou sami.

Nemyslí na ně pouze umělci La Putyky, ale i jejich četní hosté, se kterými jednotlivé díly vznikají. Vlídné slovo, píseň či stručný vzkaz senioři uslyší z úst nejen Saši Rašilova, ale i například Petra Borkovce, Marka Němce, Beaty Hlavenkové, Báry Polákové, Davida Matáska nebo Jiřího Lábuse. Budou si moci jednoduše zažonglovat díky hlasovému vedení akrobata Cirku La Putyka Dana Komarova, na cestu za vzpomínkami svého dědečka je pak vezme akrobatka Jana Smolíková. Pořadem provází hlas i tvář Cirku Jiří Kohout.

Celý audiotrailer (La)dění si můžete poslechnout zde.

„(La)dění je snaha zůstat se seniory v kontaktu i v době, kdy normální setkávání není možné nebo je velmi omezené. Snažíme se posluchače nejen potěšit, ale také aktivizovat a v ideálním případě naladit k přátelské komunikaci. Některé příspěvky totiž přímo pokládají konkrétní otázky či zadávají drobné úkoly, které mohou, ale i nemusí být zodpovězeny či splněny,“ uvádí za Cirk La Putyka Pavel Uhřík.

Jednotlivé díly (La)dění jsou k poslechu na Soundcloudu Cirku La Putyka. Pořad není přístupný široké veřejnosti, ale pouze spřáteleným organizacím, domovům a jednotlivcům, kteří se do projektu zapojili. Proto, pokud byste měli zájem, neváhejte kontaktovat Institut sociální práce (kroupova@institutsocialniprace.cz) a obratem tak (La)dění získat i pro vaše seniory.

„Paralelně s on-line verzí se snažíme (La)dění distribuovat i pomocí reprobeden, které jsme získali jako sponzorský dar od společností iSTYLE Apple Premium Reseller a Alza.cz. Bedýnky jsme spolu s nahrávkami schopni poslat nebo rozvést na více než dvacet míst v ČR. Máme jednu dopravit i k Vám? Ozvěte se na info@laputyka.cz,“ doplňuje Pavel Uhřík.